Van productleverancier naar totaaloplosser; Servitization; MaterialenKring Noord-Holland

Van productleverancier naar totaaloplosser; waardecreatie door middel van service/servitization. De productmarkt staat mede door de economische crisis onder druk. Maakbedrijven reageren hierop door zich te positioneren als een totaaloplosser. Doel hiervan is de klant te ontzorgen, zich te onderscheiden van de concurrentie en het genereren van meer omzet. Maar hoe? Leonard Driessen (Bedrijfskunde student aan de VU) heeft i.s.m. Parbleu onderzoek uitgevoerd naar de waardecreatie door services bij MKB machinebouwers in Noord-Holland. Samen met José Laan (Parbleu) gaf hij op 17 september bij de bijeenkomst van de  Materialenkring Noord-Holland een beknopte presentatie geven van de resultaten van het onderzoek en de daarbij behorende innovatiekansen voor de machinebouwers. Materialenkring Noord-Holland richt zich op de metaal- en kunststofindustrie in Noord-Holland. Regelmatig zijn er nieuwe materialen, productietechnieken of slimme manieren om zaken te organiseren die aanbod komen tijdens de bijeenkomsten.  

Voor meer informatie over het onderzoek van Leonard Driessen klik hier

Voor meer informatie over de Materialenkring Noord-Holland, Syntens klik hier

Voor de hand-outs van de presentatie klik hier